100531 Raadsadres 31 mei 2010

Op 31 mei 2010 schreef Hans Bremer het volgende raadsadres naar de stadsdeelraad van Amsterdam Zuid.
U kunt de bijlagen bekijken door op de datum te klikken.
Op 4 maart 2012 was het raadsadres nog steeds niet beantwoord en besproken in de stadsdeelraad.

Geachte Raadsleden,

Betreft: RAADSADRES Afwikkeling SVproject 2e Jan van der Heijdenstraat 85-99
Op 20 september 2007 stuurde ik naar stadsdeel Oud Zuid een raadsadres (zie 70920) .
Het antwoord van het Dagelijks Bestuur op het raadsadres is besproken in de Raadscommissie Ruimte en Wonen van 9 september 2008.
Tijdens het inspreken heb ik aangegeven dat in het concept antwoord van het Dagelijks Bestuur de uitspraak van de Raad van State niet was betrokken en er dus veel achterhaalde standpunten van het stadsdeel stonden. Voor mijn inspreektekst zie bijlage 80909B.
Tijdens de commissievergadering van 9 september 2008 hebben enkele raadsleden kritische vragen gesteld (zie verslag 80909V).
De PvdA en wellicht ook andere partijen hadden vooraf besloten om in te stemmen met het concept antwoord. De Raad en het Dagelijks Bestuur hebben geen acht geslagen op de door mij verstrekte informatie en de conceptbrief werd de volgende dag verstuurd (zie 80910).
In middels heeft ons hoogste bestuurlijke rechtscollege de Raad van State uitspraak gedaan en geoordeeld dat het stadsdeel op ten minste 2 essentiƫle punten onrechtmatig heeft gehandeld.
Op 29 augustus 2007 oordeelde de Raad van State dat de zelfstandige distributiewoning van 2eJvdH89 op 1-hoog een afzonderlijk object is en derhalve met terugwerkende kracht weer een adres moest hebben (zie 70829).
Op 23 december 2009 vernietigde de Raad van State het besluit van 5 juni 2007 om kosten in rekening te brengen voor onder andere het zonder overleg en toestemming slopen van de voorgevel van het pand (zie 91223).
Het stadsdeel nam beide besluiten zonder enige vorm van overleg.
Reeds in 2006 heb ik het stadsdeel verzocht om via mediation te komen tot afwikkeling van dit dossier. Ondanks het feit dat de RvS sindsdien heeft geoordeeld dat het stadsdeel op twee essentiƫle punten onrechtmatige heeft gehandeld, weigert het stadsdeel nog steeds om te overleggen over de schade die is ontstaan als gevolg van het onrechtmatig handelen.
Ik verzoek de stadsdeelraad om het Dagelijks Bestuur te moveren om via mediation te komen tot een oplossing van dit dossier.
Hoogachtend,
Drs Ing. Hans Bremer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *